Тиждень знань безпеки життєдіяльності

         Відповідно до наказу департаменту освіти Вінницької міської ради від 04.04.2023 року, № 204 та наказу завідувача КЗ «ДНЗ №60 ВМР» від 11.04.2023 року, № 26-О «Про проведення «Тижня  знань безпеки життєдіяльності в закладі дошкільної освіти» з 17.04.2023 р. по 21.04.2023 р. з метою удосконалення організаційної та практичної  роботи з питань безпеки вихованців, свідомого  та дбайливого ставлення дітей дошкільного віку до свого здоров’я, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу, в закладі було розроблено та реалізовано   заходи за трьома напрямками діяльності: робота з дошкільниками; взаємодія з батьками; співпраця з працівниками закладу.

        Вся робота педагогічного колективу  впродовж тематичного тижня була спрямована на вдосконалення освітнього процесу з питань безпеки дітей, засвоєння ними правил поведінки у надзвичайних і нестандартних  ситуаціях різного  характеру, попередження   травмування      під   час    виникнення  надзвичайних ситуацій,  формування уявлення про шкідливий вплив хімічних речовин на здоров’я  та життя людини.

       Проведено серію тематичних занять «Про вогонь та пожежників», «Мандрівка до небезпечних речей», «Маленькі друзі світлофора», «Особиста безпека»; тематичні розваги «Ми вогню не боїмося, з ним боротися вчимося», «Спеціальні служби порятунку», «Територія дитячої безпеки», в ході  яких закріплювались знання дітей про безпечну поведінку у природному довкіллі, на вулиці, серед людей, тощо.