Конкурс професійної майстерності “Вихователь року-21”

23 та 24 грудня 2021року в актовій залі КУ «ЦПРПП ВМР» відбувся завершальний етап конкурсу професійної майстерності серед вихователів ЗДО ВМТГ «Вихователь року-2021». Конкурсні випробування оцінювалися відповідно до критеріїв, визначених Положенням конкурсу.

За рішенням журі вихователь КЗ «ДНЗ №60 ВМР» Литвиненко Юлія Володимирівна зайняла ІІ місце – «Вихователь – майстер – 2021».

Другий тур конкурсу проводився у три етапи:

перший етап – теоретичний;

другий етап – методологічний;

третій етап – практичний.

В ході теоретичного етапу всі учасниці пройшли комп’ютерне тестування з питань теорії та методики виховання, дошкільної педагогіки, психології та нормативно-правових актів у галузі дошкільної освіти.

Методологічний етап включав захист-презентацію власного педагогічного досвіду учасниць та оцінювання творчих проектів «Представлення педагогічного досвіду».  Вихователь КЗ «ДНЗ №60 ВМР» Литвиненко Юлія Володимирівна представила свій досвід  за темою «Розвиток логіко-математичних здібностей у дітей з використанням ігрових інноваційних технологій». Під час презентації-захисту власного педагогічного досвіду окреслила актуальність проблеми, визначила мету та переваги застосування інноваційних технологій з розвитку логіко-математичних здібностей дошкільників. Аналіз результатів власної професійної діяльності показав, що такі інноваційні технології  як «Палички Дж. Кюізенера», «Логічні блоки З.Дьєнеша», «Розвивальні ігри В.Воскобовича», «Логіки світу» І. Стеценко, не суперечить існуючим методикам, а навпаки вдало доповнюють їх.  Опис досвіду роботи підтверджено додатками (розробками конспектів занять, виховних заходів).

Практичний етап включав проведення навчальних занять з дітьми та майстер – класів, які 23 та 24 грудня члени журі переглянули у відео запису.

Вихователь КЗ «ДНЗ №60 ВМР»  Литвиненко Юлія Володимирівна представили на розгляд  журі гру-стратегію «Зустрічаємо Новий рік».  Вихователь  під час проведення гри-стратегії:  закріпила знання  дітей про традиції святкування Нового року в процесі ігрових дій; продовжувала формувати вміння практично діяти за схемою читати та пояснювати її; вчила дітей обдумувати та складати план дій, самостійно працювати в локаціях, готуючи святкові страви та листівки-запрошення (за технологіями І.Стеценко, Дж. Кюізенера), святковий концерт (пошуково-дослідницька діяльність).

Вихователь КЗ «ДНЗ №60 ВМР»  Литвиненко Юлія Володимирівна провела майстер-клас «Я роблю це так…» за темою «Новорічна ялинка – Адвент календар», який був спрямований на розвиток креативного мислення, активізацію творчих  здібностей дошкільників та ефективність використання інноваційних технологій в роботі з дітьми.

Щиро вітаємо бажаємо наснаги, успіхів, творчого натхнення та подальшого професійного зростання!